Prispôsobte preferencie súhlasu

Súbory cookie používame, aby sme vám pomohli efektívne sa pohybovať a vykonávať určité funkcie. Nižšie nájdete podrobné informácie o všetkých súboroch cookie v každej kategórii súhlasu.

Súbory cookie, ktoré sú kategorizované ako „Nevyhnutné“, sú uložené vo vašom prehliadači, pretože sú nevyhnutné na spustenie základných funkcií stránky.... 

Vždy aktívne

Nevyhnutné súbory cookie sú potrebné na aktiváciu základných funkcií tejto stránky, ako je poskytovanie bezpečného prihlásenia alebo úprava preferencií súhlasu. Tieto súbory cookie neukladajú žiadne osobné údaje.

Žiadne súbory cookie na zobrazenie.

Funkčné súbory cookie pomáhajú vykonávať určité funkcie, ako je zdieľanie obsahu webovej stránky na platformách sociálnych médií, zhromažďovanie spätnej väzby a ďalšie funkcie tretích strán.

Žiadne súbory cookie na zobrazenie.

Analytické cookies sa používajú na pochopenie toho, ako návštevníci interagujú s webovou stránkou. Tieto súbory cookie pomáhajú poskytovať informácie o metrikách, ako je počet návštevníkov, miera odchodov, zdroj návštevnosti atď.

Žiadne súbory cookie na zobrazenie.

Výkonnostné súbory cookie sa používajú na pochopenie a analýzu kľúčových indexov výkonnosti webovej stránky, čo pomáha pri poskytovaní lepšej používateľskej skúsenosti pre návštevníkov.

Žiadne súbory cookie na zobrazenie.

Reklamné súbory cookie sa používajú na poskytovanie prispôsobených reklám návštevníkom na základe stránok, ktoré ste predtým navštívili, a na analýzu účinnosti reklamných kampaní.

Žiadne súbory cookie na zobrazenie.

RYŽOVÉ ROLKY

VIDEO: ZAPNI SLOVENSKÉ TITULKY

Rezance vložíme na 3 minúty (resp.podľa návodu) do horúcej vody. Scedíme a prepláchneme.

Dip: arašidové maslo vymiešame s medom, pretlačeným cesnakom a postrúhaným zázvorom. Potom vmiešame aj sójovú omáčku a limetkovú šťavu. Na záver zriedime horúcou vodou (80-90 ml), alebo riedime len kým nedosiahneme želanú hustotu.

Papriky, uhorku aj mrkvu pokrájame na tenké tyčinky rovnakej dĺžky. Śalátové listy zbavíme stredovej časti a pokrájame na menšie kúsky.

Plát ryžového papiera vložíme na 15 sekúnd (resp.podľa návodu) do nádoby s ohriatou vodou. Po zmäknutí ho rozprestrieme na pracovnej doske a do jeho dolnej polovice uložíme pripravené tyčinky, šalátový list, rezance a zvinieme. Pred koncom rolovania založíme bočné strany plátu smerom dovnútra a rolku dokončíme. Uložíme pod vlhkú utierku a postup opakujeme.

Dip doplníme čerstvo posekanou cibuľkou a rolky môžeme podávať vcelku alebo prekrojené.

Tip: pokiaľ necháte rolky chvíľu oschnúť na pracovnej doske, môžete ich aj vyprážať.

 

suroviny: ryžový papier 10 ks tenké ryžové rezance 2 štvorce (85 g) mrkva 1 ks uhorka 1 ks červená paprika 1 ks zelená paprika 1 ks listový šalát 1 ks zázvor 30 g cesnak 2 strúčiky arašidové maslo 90 g sójová omáčka 5 PL med 1 PL limetka 1 ks jarná cibuľka 1 ks

porcie: min 10 ks       čas prípravy: 25 min