Prispôsobte preferencie súhlasu

Súbory cookie používame, aby sme vám pomohli efektívne sa pohybovať a vykonávať určité funkcie. Nižšie nájdete podrobné informácie o všetkých súboroch cookie v každej kategórii súhlasu.

Súbory cookie, ktoré sú kategorizované ako „Nevyhnutné“, sú uložené vo vašom prehliadači, pretože sú nevyhnutné na spustenie základných funkcií stránky.... 

Vždy aktívne

Nevyhnutné súbory cookie sú potrebné na aktiváciu základných funkcií tejto stránky, ako je poskytovanie bezpečného prihlásenia alebo úprava preferencií súhlasu. Tieto súbory cookie neukladajú žiadne osobné údaje.

Žiadne súbory cookie na zobrazenie.

Funkčné súbory cookie pomáhajú vykonávať určité funkcie, ako je zdieľanie obsahu webovej stránky na platformách sociálnych médií, zhromažďovanie spätnej väzby a ďalšie funkcie tretích strán.

Žiadne súbory cookie na zobrazenie.

Analytické cookies sa používajú na pochopenie toho, ako návštevníci interagujú s webovou stránkou. Tieto súbory cookie pomáhajú poskytovať informácie o metrikách, ako je počet návštevníkov, miera odchodov, zdroj návštevnosti atď.

Žiadne súbory cookie na zobrazenie.

Výkonnostné súbory cookie sa používajú na pochopenie a analýzu kľúčových indexov výkonnosti webovej stránky, čo pomáha pri poskytovaní lepšej používateľskej skúsenosti pre návštevníkov.

Žiadne súbory cookie na zobrazenie.

Reklamné súbory cookie sa používajú na poskytovanie prispôsobených reklám návštevníkom na základe stránok, ktoré ste predtým navštívili, a na analýzu účinnosti reklamných kampaní.

Žiadne súbory cookie na zobrazenie.

PEČENÝ ANANÁS

VIDEO: ZAPNI SLOVENSKÉ TITULKY

● Ananás pokrájame na kolieska (5 ks) hrubé približne 2 cm. Zbavíme kôry a tvrdej stredovej časti, ktorú vykrojíme okrúhlou formičkou, prípadne vrchnákom alebo vyrežeme.

● V miske zmiešame cukor, kurkumu a škoricu. Plátky ananásu zľahka obalíme v pripravenej zmesi a vložíme do samostatných misiek na zapekanie alebo na plech vystlaný papierom na pečenie.

● Vložíme na 19-20 minút do rúry s teplotou 220 °C.

● Medzitým pripravíme zálievku. Jogurt (3 PL) vymiešame s medom (1 PL) a potom pridáme aj sezamovú pastu (1 PL).

● Po dopečení ananás necháme čiastočne vychladnúť. Doplníme jogurtovým dresingom, posypeme škoricou a podávame priamo v zapekacej miske alebo na dezertných tanieroch.

TIP: Skúste sezamovú pastu nahradiť arašidovou nátierkou alebo namiesto jogurtu použiť kyslú smotanu. Do sypkej obaľovacej zmesi pridajte aj štipku nastrúhaného muškátového orieška, sušený zázvor alebo kardamóm. A namiesto dresingu je výborným doplnkom aj vanilková zmrzlina.

🍽 5 ⏱ 25 MIN

🛒 SUROVINY: ☉ ananás 1 ks ☉ trstinový cukor 4 PL ☉ mletá škorica 1 ČL ☉ kurkuma 1 ČL ☉ sezamová pasta (tahini) 1 PL ☉ med 1 PL ☉ grécky /smotanový jogurt 3 PL