Prispôsobte preferencie súhlasu

Súbory cookie používame, aby sme vám pomohli efektívne sa pohybovať a vykonávať určité funkcie. Nižšie nájdete podrobné informácie o všetkých súboroch cookie v každej kategórii súhlasu.

Súbory cookie, ktoré sú kategorizované ako „Nevyhnutné“, sú uložené vo vašom prehliadači, pretože sú nevyhnutné na spustenie základných funkcií stránky.... 

Vždy aktívne

Nevyhnutné súbory cookie sú potrebné na aktiváciu základných funkcií tejto stránky, ako je poskytovanie bezpečného prihlásenia alebo úprava preferencií súhlasu. Tieto súbory cookie neukladajú žiadne osobné údaje.

Žiadne súbory cookie na zobrazenie.

Funkčné súbory cookie pomáhajú vykonávať určité funkcie, ako je zdieľanie obsahu webovej stránky na platformách sociálnych médií, zhromažďovanie spätnej väzby a ďalšie funkcie tretích strán.

Žiadne súbory cookie na zobrazenie.

Analytické cookies sa používajú na pochopenie toho, ako návštevníci interagujú s webovou stránkou. Tieto súbory cookie pomáhajú poskytovať informácie o metrikách, ako je počet návštevníkov, miera odchodov, zdroj návštevnosti atď.

Žiadne súbory cookie na zobrazenie.

Výkonnostné súbory cookie sa používajú na pochopenie a analýzu kľúčových indexov výkonnosti webovej stránky, čo pomáha pri poskytovaní lepšej používateľskej skúsenosti pre návštevníkov.

Žiadne súbory cookie na zobrazenie.

Reklamné súbory cookie sa používajú na poskytovanie prispôsobených reklám návštevníkom na základe stránok, ktoré ste predtým navštívili, a na analýzu účinnosti reklamných kampaní.

Žiadne súbory cookie na zobrazenie.

GRANOLA

VIDEO: ZAPNI SLOVENSKÉ TITULKY

● V hlbšej mise zmiešame ovsené vločky a všetky tri druhy orechov, nepravidelne posekané na väčšie kusy. Pridáme lyžicu mletej škorice a všetko premiešame.

● V menšej miske miešame olivový olej (4 PL), javorový sirup (4 PL) a agávový sirup (4 PL) až kým zmes viditeľne nezíska hustotu. Pridáme štipku soli a ešte raz premiešame.

● Zálievku pridáme k sypkým surovinám a stierkou alebo rukami dôkladne všetko spojíme na jednotnú masu.

● Zmes rovnomerne roztlačíme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Pečieme najprv 20 minút v rúre s teplotou 160 °C. Potom zmes lopárikom alebo vidličkou narušíme, zľahka premiešame a opäť rozmiestime po celej ploche. Vložíme na ďalších 5-10 minút do rúry, záver pečenia treba ustriehnuť podľa opečenia a farby orechov.

● Upečenú granolu necháme priamo na plechu celkom vychladnúť. Chrumkavosť získa až po úplnom vysušení, stačí po dopečení nechať len otvorené dvierka na rúre a granolu premiestniť do uzatvárateľnej vzduchostenej nádoby až po niekoľkých hodinách. Po vychladnutí primiešame aj sušené hrozienka.

TIP: Domáca raňajková granola premení každé raňajky na voňavý a chutný zážitok. Zalejte ju mliekom, pridajte do jogurtu, polenty, raňajkovej kaše aj ovocného šalátu. Ozdobte ňou puding, tortu, cheesecake či ďalšie dezerty. Použite aj arašidy, píniové alebo pekanové orechy, po upečení primiešajte len sušené ovocie, prípadne kúsky čokolády. Pri uvedenej dávke získate približne 580 g hotovej granoly.

🛒 suroviny: ☉ ovsené vločky 250 g ☉ mandle 60 g ☉ lieskové orechy 60 g ☉ vlašské orechy 60 g ☉ mletá škorica 1 PL ☉ javorový sirup 4 PL ☉ agávový sirup 4 PL ☉ olivový olej 4 PL ☉ soľ ☉ hrozienka 60 g

● porcie: 580g ● čas prípravy: 30 min