Prispôsobte preferencie súhlasu

Súbory cookie používame, aby sme vám pomohli efektívne sa pohybovať a vykonávať určité funkcie. Nižšie nájdete podrobné informácie o všetkých súboroch cookie v každej kategórii súhlasu.

Súbory cookie, ktoré sú kategorizované ako „Nevyhnutné“, sú uložené vo vašom prehliadači, pretože sú nevyhnutné na spustenie základných funkcií stránky.... 

Vždy aktívne

Nevyhnutné súbory cookie sú potrebné na aktiváciu základných funkcií tejto stránky, ako je poskytovanie bezpečného prihlásenia alebo úprava preferencií súhlasu. Tieto súbory cookie neukladajú žiadne osobné údaje.

Žiadne súbory cookie na zobrazenie.

Funkčné súbory cookie pomáhajú vykonávať určité funkcie, ako je zdieľanie obsahu webovej stránky na platformách sociálnych médií, zhromažďovanie spätnej väzby a ďalšie funkcie tretích strán.

Žiadne súbory cookie na zobrazenie.

Analytické cookies sa používajú na pochopenie toho, ako návštevníci interagujú s webovou stránkou. Tieto súbory cookie pomáhajú poskytovať informácie o metrikách, ako je počet návštevníkov, miera odchodov, zdroj návštevnosti atď.

Žiadne súbory cookie na zobrazenie.

Výkonnostné súbory cookie sa používajú na pochopenie a analýzu kľúčových indexov výkonnosti webovej stránky, čo pomáha pri poskytovaní lepšej používateľskej skúsenosti pre návštevníkov.

Žiadne súbory cookie na zobrazenie.

Reklamné súbory cookie sa používajú na poskytovanie prispôsobených reklám návštevníkom na základe stránok, ktoré ste predtým navštívili, a na analýzu účinnosti reklamných kampaní.

Žiadne súbory cookie na zobrazenie.

ŠPENÁTOVÉ KOLÁČIKY

VIDEO: ZAPNI SLOVENSKÉ TITULKY

Dôkladne umyté a scedené špenátové listy pokrájame na rezance.

V hlbšej panvici s olivovým olejom (3 PL) na miernom plameni jemne opečieme posekaný cesnak. Po 3 minútach pridáme posekaný špenát, zľahka miešame ďalších 5 minút. Po vychladnutí vytlačíme zo špenátu prebytočnú šťavu.

Lístkové cesto na papieri rozvaľkáme na hrúbku 3 – 4 mm (do rozmerov cca 30 x 40 cm), potrieme rozšľahaným vajíčkom a zľahka poprášime štipkou mletého čierneho korenia. Posypeme polovicou najemno postrúhaného syra na ktorý rovnomerne rozmiestnime špenátovú zmes. Jemne dochutíme štipkou soli a prikryjeme zvyškom strúhaného syra. Zrolujeme pozdĺžne pomocou podkladového papiera a rozdelíme na 8 rovnomerných častí, ktoré uložíme do muffinových formičiek potretých zvyškom olivového oleja. Vrch koláčikov potrieme vajíčkom a okraje zľahka zatlačíme smerom do stredu. Pečieme 45 minút pri teplote 190 °C a potom ešte 5 minút pri režime pečenia zdola.

Pred vyberaním z foriem nechajte koláčiky aspoň 15 minút odpočívať.

Tip: vzhľadom na vláčnosť syra a samotného cesta je namiesto plechu na muffiny vhodnejšie použiť samostatne stojace formičky, najlepšie silikónové prípadne z tvrdeného papiera na pečenie. Vyberanie upečených koláčikov bude jednoduchšie.

suroviny: lístkové cesto 440g čerstvý špenát 360 g cesnak 5 ks (strúčiky) olivový olej 4 PL syr eidam 250 g vajce 1 ks soľ, čierne korenie

 

porcie: 8 ks / čas prípravy: 1 h