Prispôsobte preferencie súhlasu

Súbory cookie používame, aby sme vám pomohli efektívne sa pohybovať a vykonávať určité funkcie. Nižšie nájdete podrobné informácie o všetkých súboroch cookie v každej kategórii súhlasu.

Súbory cookie, ktoré sú kategorizované ako „Nevyhnutné“, sú uložené vo vašom prehliadači, pretože sú nevyhnutné na spustenie základných funkcií stránky.... 

Vždy aktívne

Nevyhnutné súbory cookie sú potrebné na aktiváciu základných funkcií tejto stránky, ako je poskytovanie bezpečného prihlásenia alebo úprava preferencií súhlasu. Tieto súbory cookie neukladajú žiadne osobné údaje.

Žiadne súbory cookie na zobrazenie.

Funkčné súbory cookie pomáhajú vykonávať určité funkcie, ako je zdieľanie obsahu webovej stránky na platformách sociálnych médií, zhromažďovanie spätnej väzby a ďalšie funkcie tretích strán.

Žiadne súbory cookie na zobrazenie.

Analytické cookies sa používajú na pochopenie toho, ako návštevníci interagujú s webovou stránkou. Tieto súbory cookie pomáhajú poskytovať informácie o metrikách, ako je počet návštevníkov, miera odchodov, zdroj návštevnosti atď.

Žiadne súbory cookie na zobrazenie.

Výkonnostné súbory cookie sa používajú na pochopenie a analýzu kľúčových indexov výkonnosti webovej stránky, čo pomáha pri poskytovaní lepšej používateľskej skúsenosti pre návštevníkov.

Žiadne súbory cookie na zobrazenie.

Reklamné súbory cookie sa používajú na poskytovanie prispôsobených reklám návštevníkom na základe stránok, ktoré ste predtým navštívili, a na analýzu účinnosti reklamných kampaní.

Žiadne súbory cookie na zobrazenie.

CÍCEROVÝ NÁREZ

VIDEO: ZAPNI SLOVENSKÉ TITULKY

Cícer namočíme minimálne na 8 hodín vo vode s lyžičkou kuchynskej sódy. Prepláchneme a varíme približne 40 minút do zmäknutia (v závislosti od tvrdosti, cícer by sa nemal rozpadať).

V zapekacej mise zmiešame uvarený cícer, rozdrvený syr feta, olivový olej, pokrájaný cesnak, drvenú rascu, mletú červenú papriku a mleté čierne korenie. Pečieme 20 minút pri teplote 190 °C. Potom zmes podlejeme šťavou z polovice pomaranča a pivom (5 PL), pečieme ešte 10 minút pri teplote 190 °C, tentoraz v režime s horúcim vzduchom.

Vychladnutý obsah z pekáča premiestnime do širšieho mixéra, pridáme čili papričku (môžeme vynechať) a štipku soli. Opakovane mixujeme a medzitým ručne premiešame. V závere pridáme vodu (30 ml. resp. podľa potreby). Hmotu vytvarujeme formičkami a necháme vychladnúť.

Podávať môžeme ako nárez s červenou cibuľou pokvapkanou citrónovou šťavou, prípadne ako plnku do sendvičov, varených vajec či jednohubky. Po vychladnutí sa dá nárez krájať.

Tip: skúste použiť mletú údenú papriku, chuť bude ešte intenzívnejšia!

 

suroviny: sušený cícer 250 g (alebo 600 g konzervovaného cíceru) sóda bikarbóna 1 ČL cesnak 1 strúčik syr feta 120 g pivo 5 PL olivový olej 5 PL pomaranč 1/2 ks mletá paprika 1 ČL soľ 1 ČL mletá rímska rasca 1 ČL čierne korenie 1 ČL (čili paprička) servírovanie: cibuľa, citrón, krekry, hrianky, sterilizovaná zelenina

porcie: min 12 ks        čas prípravy: 40 min + 1 h varenie